sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Great America


Moikka,

Sinne jäi taas yksi kouluviikko, tai oikeestaan tällä kertaa yksi neljännes koko kouluvuodesta. Saadaan todistukset postissa ensimmäisen "jakson", tai mikä neljännes toi nyt onkaan, päätteeksi. Tällä viikolla oli sen takia jonkin verran testejä ja kokeita ja töitä, jotka piti palauttaa, ennen kuin neljännes loppuu. Sen lisäksi Culinary (eli vähän niinkuin kotitalous) tunnilla oli torstaina field trip. Skipattiin koko koulupäivä muiden tuntien osalta, paitsi ensimmäinen tunti ja lähdettiin kahteen collegeen tutustumaan. Oli ihan mielenkiintoista nähdä, minkälaisia on oikeasti kokkikoulut ja muut, mutta kun en kuitenkaan aio suorittaa collegea täällä tai muutenkaan mene culinary kouluun, niin eipä mulle mitään kovin tärkeää informaatiota tullut.

Cross country treeneissä on taas ahkeroitu, maanantai, tiistai ja keskiviikko olivat kaikki semmoisia 10 km lenkin päiviä, torstaina oli mäkitreeni ja perjantaina Jamba Juice run! Tilasin semmoisn mangosmoothien ja oli parasta Jamba Juicea, mitä oon tähän mennessä maistanut.

Perjantai-iltana meille tuli Sveitsiläinen vaihtari, Geraldine, yökylään ja hän viipyi meillä sunnuntaihin asti. Hän vaihtoi viikonloppuna isäntäperhettä, joten meidän hostmom auttoi häntä vaihtamaan.

Lauantaina aamulla herättiin puoli yhdeksän aikaan, syötiin hyvä aamiainen ja lähdettiin kymmenen jälkeen meidän hostvejen kyydillä kohti Great Americaa. Great America on huvipuisto Santa Clarassa, eli vajaan tunnin ajomatkan päässä ja meitä oli matkassa mukana itseni lisäksi mun hostsisko Mimi, Geraldine, Maria (Norja) ja Denise (Saksa). Se huvipuisto oli täynnä hyviä vuoristoratoja ja siellä oli pääasiassa tosi hyvät laitteet. Itse tykkään huvipuistoista tosi paljon, joten lauantai oli tosi tosi kiva päivä! Oli tietysti myös pakko mennä Denisen kansa laulamaan karaokea, kun semmoinen löydettiin. Laulettiin Love Story ja oli hauskaa! :D Oli muuten todella outoa, kun ei saatu minkäänlaisia rannekkeita tai muita, vaan laitteisiin vain käveltiin suoraan ilman, että piti näyttää mitään. Sinne ei siis sisään pääse ilman, että ostaa sen 40 dollarin lipun. Suureksi yllätykseksi jonoja päivällä ei olut lähes ollenkaan, mikä oli tosi ihanaa. Alla kuvia päivästä Kalifornian Great Americassa. :)




Halloween koristelut oli tosi hienoja.




Hostsisko <3

Denisen kanssa ennen hienoa esitystä. :D

Siellä mentiin, Love Story!


Ensimmäinen kerta Subwayssa USA:ssa. Kivan hintainen oli, maksoin noista yli 10 dollaria!

Pehmolelut mitä sieltä pystyi voittamaan oli ihan järjettömän kokoisia...




Mun ihana sisko toi mulle aikanaan tämmöisiä jenkeistä tuliaiseksi vaihtovuoden päätteeksi, niin oli sitten pakko ostaa niille kaveri. <3






Varsinaisen lipun aika Great Americassa päättyi 5.30 pm., jonka jälkeen alkoi Haunted House. Kaikkien piti mennä puistosta ulos ja sitten Haunted –lippua (joka maksoi erikseen vielä noin 30 dollaria) näyttämällä pääsi heti takaisin, mutta piti vähän aikaa odotella sisällä pienellä alueella, kun puistoa valmisteltiin iltaa varten. Seitsemältä sitten narut vedettiin pois ja koko puisto oli taas käytössä. Oli ihan älyttömän siisti ilta. Puisto oli täynnä kaiken näköisiä kummitustaloja, joissa oli livenäyttelijöitä. Sen lisäksi muutenkin koko puisto oli oikeita hahmoja täynnä. Osa paikoista oli sumutettu ja vain vähän, mutta hienosti valaistu, jottei niitä näkisi niin hyvin ja kulmien takaa ne sitten tuli ja pelästyttivät. Toiset lähti seuraamaankin. Toiset pelästytteli tekemällä polviliukuja suunnilleen ihmisiä päin ja yksi hahmo nähtiin kun se vaan lyyhistyi maahan joidenkin ihmisten eteen. Kummitustaloissa niitä hahmoja oli kaikkialla, oli varsinkin siisti semmoinen olkipolku, mihin niitä oli piiloutunut olkiseinien sekaan ja tietysti kulmien taakse. Yksi todella hieno paikka oli myös zombie high school, mihin oltiin tehty kaikki oikean koulun paikat, kuten luokkia, tanssisali, missä oli promit käynnissä, cheerleaderien pukuvarasto, ruokala ja kaikkia muita tiloja, mutta ne olivat täysin sekaisin, verisiä ja täynnä zombeja ja muita, jotka sitten pelästyttelivät. Kummitustalojen lisäksi oli tarjolla esityksiä. Nähtiin jääshow, joka oli tosi hieno ja musiikki show, jonka teemana oli koominen julkkisten parodiointi. Iltaa myöten jonot kuitenkin kasvoivat ja yhteen 3D –lyhytelokuvaan jonotettiin 1,5 h ja sitten kun istuimme sinne saliin ja leffa alkoi, niin kappas, se olikin sama pelle juttu, joka pyöri Linnanmäellä varmaankin vuosi sitten parin vuoden ajan. Olin siis nähnyt sen useita kertoja aikaisemminkin, että jes, hyvin käytetty aika…

Illan ehdoton kohokohta oli, kun eräs pelin vetäjä päätti myydä jättipehmolelun Geraldinelle 10 dollarilla. Se gorilla oli aivan jumalattoman suuri. Meidän hostveli tuli hakemaan meidät kahdentoista jälkeen, kun puisto sulkeutui ja hänen ilmeensä oli näkemisen arvoinen. Tuli melko tukala automatka siitä, koska se gorilla oli ihan kaikkialla. Sen lisäksi meidän hostmomin ilme oli myös aika järkyttynyt, kun hän näki gorillan yöllä, kun tulimme kotiin yhden jälkeen. Pohdittiin, että mitenhän Geraldine aikoo tuon otuksen Sveitsiin viedä sitten aikanaan. Niin ja sitten varmaankin hänen uusi hostperheensä on varmaan myös innoissaan :D. Oli kyllä todella hauska päivä meillä ja tunteja yhteensä huvipuistossa vierähti semmoiset reilut 13.















Jääshow

Ensimmäinen ja viimeinen caramel apple. Aivan liian makea!

Vihdoin... 1,5 h jonon jälkeen.






Siinä se nyt on! Se on niin iso, etten osaa olla edes kateellinen, haha :D.


Sunnuntai oli vain perus lepopäivä kotona. Hengailtiin Geraldinen kanssa, tehtiin läksyjä ja kotitöitä, eikä mitään sen kummempaa.

Ensi viikolla homecoming week! :) Siitä sitten kirjoittelen taas ensi viikonloppuna.

<3 - Katja

4 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus! :) Uskalsitko mennä noihin kaikkiin laitteisiin huvipuistossa? Noist osa näyttää nimittäi tosi hurjilta o.o Ja vitsi cool noi halloween-jutut! :D Vietättekste ihan kunno halloweenin siel? Maltan tuskin oottaa taas sun seuraavaa postausta! Mut mitä tarkottaa homecoming?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Jep, kyllähän me kaikki parhaat laitteet käytiin. Ihan kunnon halloween aiotaan viettää ;) Hih, en oikeestaan tiedä tarkalleen mikä on homecoming, mutta meillä siihen kuuluu joka päivä joku teema, jonka mukaan pitää pukeutua ja viikon päätteeksi on peli ja paraati. Yleensä on myös tanssi, mutta meillä se on jostain syystä peruttu.

      Poista
  2. Kiva postaus :) Ja nice toi gorilla :D Oliks se jääshow hieno? Osataaks siel niinku luistella? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Oli se hieno se jääshow! Varsinkin kun se jääalue oli niin pieni, niin täytyy niiden luistelijoiden melko taitavia olla, että pystyvät edes mitään siellä tekemään :) Aika siistejä temppuja olivat kyllä kehitelleet!

      Poista