sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Toka lukukausi käyntiin!

Moi!

Nyt on saatu käyntiin tämä toinen lukukausi. Alkuviikko tuntui koulussa tosi tahmealta, mutta loppuviikkosta pääsin jo hyvin normaaliin rytmiin. Musta tuntuu, että on paljon helpompaa aloittaa tämä toinen lukukausi verrattuna siihen ensimmäiseen, kun tiedän, miten luokissa toimitaan, olen saanut hyviä kavereita, tunnen opettajani ja he minut, tietysti myös ymmärrän paremmin ja on paljon vaivattomampaa puhua ja sen lisäksi on lukemattomat määrät muita samankaltaisia, helpottavia pikku juttuja. Tällä viikolla koulun jälkeen lähinnä hengailin mun kaverin, Jordinin kanssa ja tietysti tehnyt läksyjä... Käytiin yhtenä päivänä salilla kickboxing tunnilla ja toisena mentiin ensin ostamaan samanlaiset paidat Targetista tulevaan twin-päivään varautuen ja sitten hänen talolleen.

Mun hostsiko Julianna tuli kuukauden matkaltaan Brasiliasta torstaina. Hän toi sieltä tuliaiseksi ihanan rannekorun ja antoi toisen rannekorun matkalta palattuaan, joka oli joululahja. Ne ovat todella kauniit! Oli kivaa saada hänet takaisin kotiin, kun muuten tuntuu, että kaikki vaan lähtevät täältä. Keskiviikkona lähti siis Denise Saksaan ja perjantaina Amanda Brasiliaan. Keskiviikkona mentiinkin Amandan yllätys goaway-juhliin ja sanottiin samalla hyvästit. Oli kivat pienet juhlat, syötiin pizzaa ja kakkua ja pelailtiin pelejä, kuten rikkinäistä puhelinta, isolla porukalla. Ensi viikolla lähtevät vielä kaksi jäljellä olevaa yhden lukukauden vaihtaria, ja sitten he ovat kaikki poissa. Koulussa on tuntunut melko tyhjältä, kun vaihtariporukka on supistunut puoleen, mutta onneksi Amerikkalaiset kaverit pysyvät. :)

Amandan läksiäiset <3
Amanda (keskellä) lähti perjantaina. Barbara (oikealla), joka jää vielä toiseksi lukukaudeksi, asuu hänen kanssaan samassa kaupungissa ja vaikka he eivät tunteneet toisiaan kunnolla ennen tänne tuloa, heistä tuli täällä todella läheiset ystävät. Miss u Amanda! <3
<3

Lauantaina illalla Geraldine tuli meille yökylään. Mun hostsisko, Julianna teki meille ranskalaisen sipulikeitto illallisen, joka oli tosi hyvää ja sen jälkeen katseltiin leffoja. Kun Geraldine nukahti ja yksi mun kavereista laittoi mulle viestiä, että nyt on luistelu menossa tvssä, niin päätin vaihtaa kanavaa ja katsoa naisten vapaaluistelukisan vikan ryhmän USAn mestaruuskisoissa.

My hostsister is a master chef ;)

Sunnuntai meni kotona hengaillessa Geraldinen ja tietysti Mimin kanssa. Kävin myös lenkillä ja autettiin hostäitiä kotiaskareissa.

Rakastan sitä, kun voi vaan kävellä takapihalle ja napata tuoreen appelsiinin mukaan, ne on niiiiin maukkaita! :)
Samalla kun USAn itärannikolla on menossa hirveet myrskyt ja tulvat, niin täällä eletään kuivinta aikaa sitten 1900-luvun alun. Täällä on satanut noin puolet siitä, mitä huonoimpina kuivavuosina yleensä sataa ja kuluneella viikolla Kalifornian hallinto haki USAn hallitukselta sitä, että ne julistaisivat tänne jonkinlaisen hätätilan kuivuuden takia. Jos täällä ei nyt ala satamaan niin hätätila astuu vissiin sitten voimaan helmikuun alkaessa. En usko, että sillä mitään suurempia vaikutuksia mun olemiseen täällä tulee olemaan, mutta tulevina vuosina se tulee kyllä vaikuttamaan Kalifornialaisten elämään esim. muutoksina veden käytössä ja elintarvikkeiden hinnoissa. Jos jotain kiinnostaa lukea aiheesta enemmänkin niin tossa alla on osoite artikkeliin, jota käsiteltiin myös geologian tunnilla.

http://www.nbclosangeles.com/news/local/Growers-Water-Districts-Call-on-Governor-to-Declare-Drought-Emergency-239201241.html


Ensi viikolla on vuorossa kevätlukukauden homecoming week. Siitä sitten ensi viikon postauksessa! Saatan kirjoitella vasta maanantaina, koska meillä on pidennetty viikonloppu ensi viikon jälkeen, saapi nähdä.

Mukavaa kevätlukukauden alkua kaikille!
<3- Katja

2 kommenttia:

  1. Moii, kiva postaus!
    Elämäs siellä vaikuttaa tosi kivalta:) mutta muutama asia on jäänyt mietityttämään. Kuitenkin kun siellä oot 17-18- vuotiaiden joukossa, niin juoko ne lainkaan? Ootko ollu missään semmosissa ns "kunnon" bileissä siellä ollessasi? Tai kun oon kuullu vaan aika paljon juttuja ihan jenkeiltä itseltään että kyl ne jenkkinuoretki (vastoin olettamuksia ja osan uskontoa) juo alkoholia ja bilettää kunnol vaikkei oliskaan täysikäsiä vielä :D niin kiinnostais vaan tietää et mitä mielt päihteistä ja bilettämisestä ollaan siel missä sä oot?:) kun ainakin postauksien perusteella ja mitä muidenkin blogeista oon lukenut, niin vielä 18- vuotiaitakin kohdellaan aika pikkulapsina...

    VastaaPoista
  2. Moi, kiitos! :) Tosiaan, kyllä jenkitkin järjestävät kotibileitä, itse en kuitenkaan liiku semmosissa porukoissa, joissa kauheesti biletettäis ja juotais, niin sen takia en oo missään bileissä ollut. Varmasti riippuu myös paikasta, koska kuiteskin USA on aika iso maa... Alkoholiin täällä on tiukempi suhtautuminen kuin suomessa, mutta ei kuitenkaan paljoa ja päihteissä päin vastoin. Ja kyllä tosiaankin, suomessa yleensä 18-vuotiaat saavat päättää asioistaan vapaammin ja ottaa vastuuta enemmän kuin täällä, siten kulttuuri eroaa. :)

    VastaaPoista